При минус 25 градуса класически сибирски студ децата от град

...
 При минус 25 градуса класически сибирски студ децата от град
Коментари Харесай

Детска градина в Сибир

  При минус 25 градуса типичен сибирски мраз децата от град Барнаул, някои от които са едвам на две годинки, излизат на студения въздух и се поливат с вода от пластмасови кофи. Ободряващото упражнение има за цел да кали група малчугани от локална детска градина. Директорът на детската градина Олеся Озинцева има 18 години опит в работата с малчугани и има вяра, че този тежък режим ги поддържа здрави. Тя ги предизвиква да се обличат в бански, да се разтриват със сняг и да се веселят в този пикантен мраз. За децата това е ужасно занимателно.

 Пред сибирския Times Олеся сподели: " Преди към 18 години се събрахме дружно учители и лекари, с цел да приказваме за здравето на нашите деца. Те постоянно хващаха вируси и имаше моменти, когато половината от децата, посещаващи детската градина, не се усещаха добре. Беше ясно, че нещо би трябвало да се направи, с цел да станат по-силни и по-устойчиви на вируси. Така възприехме концепцията за повишение на имунитета им, като вършим това упражнение с кофи на хладна вода на открито в студа ".

  " Шест месеца след започването на тези стимулиращи имунитета извършения, те към този момент дават своя резултат и малчуганите са по-устойчиви към болести. Нашите деца в този момент са в положение да отидат на детска градина и даже, в случай че някой има вирус, те няма да го прихванат ", споделя Олеся. Закаляването е изцяло непринудено и родителите имат правото да откажат да включат детето си в упражненията за приучване. Малчуганите, които вземат участие в процедурата прекарват на открито, в студа към 90 секунди, задоволително време да се полеят със студена вода и да си поиграят в снега. Лекарите удостоверяват, че децата, които вършат упражненията, са по-здрави и не се разболяват толкоз елементарно.

Инфо: www.blitz.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР